Oratoriul este…

O CASĂ unde te simți bine primit.
ȘCOALĂ care te ajută să te descurci în viață
O CURTE unde să îți cultivi prieteniile
Un LOC unde, dacă vrei, îl poți întâlni pe Dumnezeu

 

Oratoriul a fost prima activitate a Fundației și continuă să fie centrul activităților noastre. La început s-a remarcat printr-un spațiu de joacă destinat copiilor și tinerilor care se jucau pe străzile și trotuarele dintre blocuri. Pentru ei, încă de la început, curtea și sălile de jocuri au devenit de neprețuit.

Ajutându-i să petreacă timpul liber într-un mod constructiv și inteligent, salezienii au observat diferite provocări, noi orizonturi de acțiune. Astfel, de la un simplu spațiu de joacă s-a trecut la diferite propuneri care să valorizeze la maxim capacitățile pe care nici copiii nu erau conștienți de ele. Așa au luat naștere grupurile de teatru, de clovni, de dansuri, atelierele de desen, de pictură pe ghips. Pentru a-i ajuta în rezolvarea temelor s-a început activitatea de after-school și de meditații.

Acționând ca o mare familie, cei mai mari sunt Animatori-Voluntari pentru cei mai mici, și așa, împreună, cresc și se pregătesc pentru viață.

Oratoriul astăzi este deschis ca spațiu de joacă sâmbăta și duminica după-amiaza, iar în timpul săptămânii, pentru diferite alte activități.

 

Evenimente și sărbători:

  • Zilele Oratoriului: sărbătorim ultimele zile din Vacanța Mare.
  • Ziua recoltei: pe la jumătatea lunii octombrie ne bucurăm de roadele pământului și facem o sărbătoare de sezon.
  • Clubul lui Don Bosco: de regulă în vacanțe. În fiecare zi, de luni până vineri încercăm să venim în ajutorul familiilor și a copiilor cu jocuri, activități manuale și artistice și, bineînțeles, cu teme școlare…
  • Ieslea Vie: în apropierea Crăciunului facem reprezentarea teatrală a Nașterii din Betleem și cântăm colinde.
  • Sărbătoarea lui Don Bosco: în duminica ce-a mai apropiată de 31 ianuarie îl sărbătorim pe Don Bosco cu toată familia saleziană și prietenii noștri.
  • MTS: o întâlnire cu schimb și îmbogățire de experiență între animatorii de la Constanța, Bacău și Chișinău.
  • Maria Ajutorul Creștinilor: comunitatea noastră este sub protecția Sf. Maria, cu titlul de Ajutorul Creștinilor. Este o sărbătoare religioasă pe care noi o celebrăm cu drag.
  • Vara Împreună: Eh… nu putem să vă explicăm în două rânduri ce este Vara Împreună. Pentru asta avem o pagină întreagă. Click aici!
  • Campusurile ADS.