Vara Împreună

 

Începutul vacanței de vară este așteptat de către toți copii, nu doar pentru că se termină școala, ci pentru că se dă startul „Verii Împreună”. În fiecare an peste 400 de copii și tineri calcă pragul Oratoriului pentru a putea participa la proiectul-fenomen „Vara Împreună”. Cu o tradiție ce continuă de peste 20 de ani în Constanța, primele patru săptămâni de vacanță sunt întregite de o serie de activități ludice, creative, sportive, de cunoaștere, toate încununate de voia bună molipsitoare ce se resimte pretutindeni în curtea Oratoriului.

 

Cui ne adresăm?

„Vara împreună” se adresează copiilor de școală primară și generală din orașul Constanța, dar și adolescenților și tinerilor care sunt interesați de activități de animație și voluntariat.

„Vara Împreună” reprezintă prilejul perfect nu numai pentru copiii ce vor să participe la 4 săptămâni de distracție, ci și pentru peste 100 de voluntari veseli, care doresc să facă parte din marea familie Don Bosco.

 

Ce oferim?

Oportunități pentru petrecerea timpului liber al copiilor și tinerilor;
O gamă largă de activități ce poate acoperi preferințele fiecărui copil;
Dezvoltare personală și socializare;
Oportunități de voluntariat, menite să dezvolte potențialul propriu al fiecărui doritor;
Animație socio-educativă, asigurată de voluntari pregătiți;
Petrecerea timpului în familie, o dată cu seratele din fiecare vineri;
Personal specializat, ce coordonează activitatea generală.

 

Dintre numeroasele activități care se organizează în fiecare an, putem mentiona: jocuri de socializare, volei, baschet, fotbal, art fantasy, brățări, colaj, cupru și ojă, teatru, dans, engleză, informatică, pictură pe ghips, pictură pe nisip, pictură pe zid, pirogravură, kendama, traforaj, fotografie, chitară, tenis de masă, desene, excursii etc.

 

Cine sunt beneficiarii proiectului?

  • Copiii și tinerii reprezintă beneficiarii direcți ai „Verii Împreună”. Copiii sunt cei care au parte de o educație non-formală constituită dintr-o serie de activități ce ține cont de particularitățile fiecăruia. Adolescenții și tinerii au șansa efectuării unui voluntariat plăcut, desfășurat în condiții legale, care va contribui la integrarea lor în câmpul profesional.
  • Beneficiarii indirecți ai proiectului sunt atât părinții copiilor, cât și comunitatea extinsă. Părinții pot asigura pentru copiii lor, în zilele în care aceștia merg la serviciu, un loc sigur, educativ și distractiv, în care ei să își petreacă toată ziua. De asemenea, datorită seratelor săptămânale, părinții pot petrece timp alături de copiii lor și prietenii acestora.
  • „Vara Împreună” este un promotor al educației prin joc, al socializării corecte, al muncii în echipă și al timpului petrecut în mod constructiv. Vă așteptăm și vara aceasta să vă convingeți!

 

 

Informații Vara Împreuna 2019